Blog

Creatief met foto’s van je telefoon

De meeste mensen hebben tegenwoordig een telefoon waarmee je foto’s kan maken. De kwaliteit is de laatste jaren enorm toegenomen. Zeker de smartphones van tegenwoordig hebben vaak hele goede camera’s die qua pixels niet onderdoen voor ‘echte’ digitale camera’s. Het voordeel is natuurlijk dat je je telefoon vrijwel altijd bij je hebt en daardoor alle leuke spontane momenten op beeld kunt vastleggen. Vervolgens kun je de foto’s naar je computer sturen en ze daar gewoon laten afdrukken…maar je kunt er natuurlijk ook mee knutselen!

Fotocollage maken

Met een fotocollage kun je veel foto’s in één keer gebruiken en laten zien. Vanzelfsprekend kun je je foto’s laten afdrukken en daarna zelf gaan knippen en plakken. Maar tegenwoordig kun je ook online fotocollage’s maken. Vaak zet het programma daarbij eerst je geselecteerde foto’s willekeurig in de collage en kun je daarna zelf de gewenste aanpassingen maken. Als je de collage daarna op posterformaat laat afdrukken en inlijst, heb je een geweldig kado voor aan de muur.

placemats-fotocollage-van-nederland-2-30x42

Digitaal knutselen met je foto’s

Op internet vind je vele mogelijkheden om allerlei leuke dingen te doen met je foto’s van je smartphone. Natuurlijk gaat het er daarbij ten eerste om wat voor foto’s je maakt en hoe je die maakt. Dit artikel van Computertotaal staat vol met tips over waar je op kan letten als je foto’s maakt met je mobiele telefoon. Als je deze tips ter harte neemt heb je grote kans dat je foto’s al kunstwerkjes op zich zijn! Met zulke foto’s volstaat het al om ze af te drukken op aluminium of in te lijsten. Het kan ook mooi zijn de foto in zwart/wit of sepia te zetten, of om een bepaald object in kleur te laten staan terwijl de rest zwart/wit is. Op internet zijn vele simpele programmaatjes te vinden die dat voor je kunnen doen.
plexiglas-canvas-drieluik-sepiaflorence-in-sepia-photo_993969-500x375

Tags: ,