Blog

Eigen enveloppen maken

Kaarten maken is erg leuk om zelf te doen. Wat ook leuk is om zelf je enveloppen te maken. Dit kan natuurlijk ook in combinatie met kaarten maken. Dat je een enveloppe speciaal maakt voor de kaart die gemaakt hebt en dat je dezelfde kleuren en prints gebruikt.

Hoe je zelf een enveloppe maakt:

-Bepaal eerst hoe groot je enveloppe moet zijn voordat je begint met vouwen zodat je weet dat je kaart erin zal passen.
-Neem een vierkant stuk papier, van de juiste grootte, bepaal vervolgens het middelpunt. Dat kan door je vierkant twee keer te vouwen. Van boven en van opzij. Je hebt dan 2 lijnen op je papier en het punt waar ze kruisen in het middelpunt.
-Vouw vervolgens de rechter boven punt en de linker onder punt naar binnen. Dan kun je nog een punt naar binnen vouwen. Smeer op deze punten lijm zodat hij de drie punten bij elkaar houd. Voor nog betere stevigheid kun je ook dubbelzijdig plakband gebruiken of tape. Vouw je laatste punt ook naar het midden, dat is je openingspunt die hoe je dus niet vast te plakken.
-En zo heb je zelf een enveloppe.

Wil je een nog duidelijkere uitleg, dan kunt u het beste het volgende filmpje bekijken: daar wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een enveloppe vouwt.

Het is handig om sterk papier te gebruiken zodat je enveloppe niet snel zal scheuren wanneer er een kaart in zit.
Je kunt vervolgens je enveloppe nog zo veel versieren als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld nog langs de flap van de enveloppe gaan met een kartelschaar!
Veel hobbyplezier!

Tags: ,