Scrapboek

Het is hartstikke leuk om een scrapboek te maken! Een scrapboek is eigenlijk een soort van plakboek. Vaak wordt het gebruikt als fotoboek. Door middel van allerlei knutselmaterialen maak je een heel persoonlijke fotoboek. Een scrapboek is altijd leuk, denk bijvoorbeeld aan een babyboek, bruiloftfotoboek e.d. Ook is een scrapboek leuk om cadeau te geven.

Maar hoe maak je nu een scrapboek? Als eerste is het handig om te weten wat je precies kunt gebruiken om een scrapboek te maken.

- Als eerste heb je natuurlijk een leeg plakboek of fotoboek nodig.
- Lijm, fotolijm, schaar, snijmesje, pennen en potloden zijn altijd van belang.
- Met simpele gekleurde vellen kun je al een heel creatief boek maken, ook kun je in velerlei winkels gedessineerd papier vinden.
- Hobbykarton.
- Tape en lint.
- Stickers.
- Stempels.
- Glitterstiften.
- Kralen.
- Enz.
Ga eens langs bij een hobbywinkel, daar vind je de leukste spullen om een scrapboek te maken en kun je altijd geïnspireerd worden!

Je kunt op veel verschillende manieren een leuk scrapboek maken. Hier volgen een paar handige tips, hoe je op een makkelijke manier een heel leuk, eigen scrapboek kunt maken. Hoe je er je eigen tintje aan kunt geven.

Tip 1:
Kartelscharen. Naast hobbywinkels kun je hobbyscharen ook in winkels als de Hema, action e.d. vinden. Een mooi randje maakt je boek al weer heel mooi.

Tip 2:
Maak kleurenpagina’s. Maak bijvoorbeeld een pagina waar veel roze in is verwerkt en zoek daarna de foto’s uit waar veel roze in terug te vinden is.

Tip 3:
Kranten en tijdschriften. Creëer een collage effect door middel van kranten en tijdschriften. Zoek plaatjes die als mooie achtergrond kunnen dienen en teksten die mooi bij de foto’s passen.

Je hoeft helemaal geen creatief brein te zijn om een leuk scrapboek te maken. Doe vooral wat jij zelf leuk vind en wat je bij de foto’s vindt passen.

Voor nog meer leuke tips en informatie over scrapboeken en over technieken om een scrapboek te maken kunt u eens een kijkje nemen op de volgende site: scrapbook-maken.nl
Hier kunt u ook voorbeelden vinden en papier met prints vinden om zelf uit te printen!

Mocht u toch lastig vinden of wilt u meer inspiratie opdoen? Dan kunt u ook een workshop scrapboek maken volgen. In zo’n workshop komt u alles te weten over hoe u een leuk scrapboek kunt maken en heeft u alle benodigheden die nodig zijn om een scrapboek te maken.