Tips

Een scrapboek maken is erg leuk om te doen. Hier volgen een paar tips om je scrapboek nog leuker te maken:

Tip 1:
Kleur. Let erg op de kleuren die je per pagina gebruikt. Het is leuk om kleurenpagina’s te maken. Om bijvoorbeeld een hele blauwe pagina te maken en dan de foto’s uitzoekt waarin veel blauw zit. Hetzelfde geldt voor andere kleuren.

Tip 2:
Schilderen, het kan misschien moeilijk lijken maar schilderen is ook erg leuk om je scrapboek op te pimpen. Heb je bijvoorbeeld foto’s van een safari? Schilder dan de achtergrond van de pagina als een savanne en met dieren. Als je niet zo handig bent in schilderen kun je ook eerst een voorbeeld opzoeken van een afbeelding op internet en die naschilderen.

Tip 3:
Zelf stickers maken. In veel kantoorwinkels en hobbywinkels kun je a4 blanco stickervellen vinden. Hier kun je dus zelf tekeningen op maken en dan opplakken. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook heel handig!

Tip 4:
Macaroni. Macaroni is ook erg leuk om te gebruiken bij het maken van scrapboek. Dit hoeft helemaal niet kinderachtig te zijn, het is maar hoe u het gebruikt. Zorg ervoor dat u sterke lijm heeft waardoor de macaroni goed blijft zitten. Geef ze ook nog een leuk kleurtje met verf!

Omdat het maken van een scrapboek nog best wel duur kan zijn heeft Frences op haar site nog allemaal andere budgettips voor het maken van een scrapboek!