Gezond eten via een gezond voedingsdieet

Gezondheid

Gezond eten via een gezond voedingsdieet

gezonde voeding

In de wereld van vandaag is gezonde voeding voor iedereen uiterst belangrijk geworden. Nu steeds meer mensen zich bewust worden van de voordelen van gezond eten, spannen zij zich in om gezonder te eten en langer te leven. Het oude gezegde "je bent wat je eet" is echt waar! Een gezonde voeding is eenvoudigweg een voeding die bijdraagt tot het behoud of de verbetering van de algemene gezondheid. Een gezonde voeding geeft uw lichaam alle noodzakelijke voedingsstoffen: eiwitten, mineralen, vitamines en voldoende energie.

Een van de belangrijkste redenen waarom gezonde voedingsmiddelen na verloop van tijd ongezond worden, is dat ze vaak bewerkt zijn en chemicaliën en andere stoffen bevatten die alleen maar onnodige calorieën toevoegen en niet de voedingswaarde leveren die het lichaam nodig heeft. Een voorbeeld van een voedingsarm voedingsmiddel is suiker, omdat het het lichaam geen calorieën levert, maar ook geen voedingswaarde bevat. Een ander probleem met bewerkte voedingsmiddelen is dat ze vaak lege calorieën bevatten, zoals gehydrogeneerde oliën en suiker. Een ander probleem met bewerkte voedingsmiddelen is dat veel ervan veel zout bevatten, waardoor onze natriumconsumptie alleen maar toeneemt, wat op zijn beurt een hoge bloeddruk veroorzaakt. Bewerkt voedsel bevat ook conserveringsmiddelen, die de houdbaarheid van veel producten verlengen, maar onze gezondheid op de lange termijn absoluut geen goed doen.

Veel mensen denken dat ze via hun voeding alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Vaak krijgen we deze ongezonde gewoonten mee door het eten van ongezond voedsel om ons heen, door te veel televisie te kijken en door fastfood te eten. Gezond voedsel dat we zouden moeten eten is vers fruit en verse groenten, volle granen, gezonde vetten zoals avocado en olijfolie, yoghurt en ongezoete thee. We kunnen beginnen met het schrappen van voedsel zoals patat, chips, gebak, koekjes, candybars en alle andere calorierijke, voedselarme voedingsmiddelen. Nadat je dit hebt gedaan, zul je verbaasd zijn hoeveel beter je je voelt en hoeveel energie je hebt gedurende de dag.

Contact