Gezonde voeding die uw hart gezond houdt

Gezondheid

Gezonde voeding die uw hart gezond houdt

Het is belangrijk om gezonde voeding in uw dieet op te nemen, om de eenvoudige reden dat ongezonde voeding zeer gevaarlijk kan zijn voor uw algehele welzijn. Het eten van ongezond voedsel kan u allerlei problemen bezorgen, variƫrend van een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk tot zwaarlijvigheid en zelfs kanker. Het kiezen van het juiste soort gezonde voeding is daarom erg belangrijk als u uw hart gezond wilt houden. Enkele van de gezonde voedingsmiddelen die u regelmatig moet eten zijn fruit en groenten, zuivelproducten, mager vlees, vette vis, bonen, paddenstoelen, noten, zaden en volle granen.

Groenten en fruit zijn een geweldige bron van vitamine A, C en E, evenals vele andere voedingsstoffen die helpen uw hart gezond te houden. Groenten en fruit bevatten bijvoorbeeld veel vitamine C. Vitamine C helpt kanker te bestrijden, dus u moet regelmatig veel groenten en fruit eten. Zuivelproducten daarentegen zijn een goede bron van eiwitten, calcium en andere voedingsstoffen die helpen sterke botten en spieren op te bouwen. Als u graag pasta eet bij het avondeten, moet u proberen extra vierge olijfolie te consumeren in plaats van de gebruikelijke vetarme, natriumarme pasta van lage kwaliteit.

Lean vlees zoals vetarme bizon, kalkoen, lam, kipfilet en vis zijn een geweldige keuze als het gaat om gezonde voeding die uw hart gezond houdt. Eieren zijn een andere geweldige bron van eiwitten die je lichaam trim en krachtig kunnen houden. Bij de keuze tussen hotdogs en kalkoenspek moet je er echter rekening mee houden dat deze vleessoorten veel calorieƫn bevatten die kunnen leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Volkoren pastas, aan de andere kant, zijn gemaakt van volkoren tarwemeel, dat rijk is aan zowel voedingsvezels als andere mineralen en voedingsstoffen die je spijsvertering soepel laten verlopen.

Contact

Gezondheid

Nieuwsbrief